Coaching voi muuttaa elämän

Ratkaisukeskeinen coaching auttoi löytämään oman unelmani.

Nyt se on totta! Tämä viikko on ollut työelämäni toistaiseksi hienoin viikko. Tällä viikolla elämänmittainen unelmani on toteutunut. Olen perustanut oman coachingyrityksen. En pysty sanoin kuvaamaan sitä onnen tunnetta, kun avasin yrityshakusivuston  ja näin oman yrityksen tiedot siellä. Tunne oli huikea, elämän täyttymys, yllättävä voimassaan. Halusin tallentaa sen kehoni muistiin, niin ainutlaatuinen se oli.

Tunnistin, miten tärkeä tavoitteeni on minulle ollut koko urapolkuni ajan. Ensimmäiset havainnot tästä unelmasta muistan, kun olin viiden vanha. Naapurin tädillä oli nimittäin hammaslääkärin vastaanotto. Jo silloin halusin oman ‘praktiikan’ – ja koiran. Asia jäi taka-alalle. Elämä vei opiskelussa ja työssä eteenpäin. Aina tarjoutui mielenkiintoinen mahdollisuus, johon tartuin – miettimättä sen enempää.

Arvostava haastattelu ja käänteentekevä coaching-sessio

Kun suoritin ratkaisukeskeinen coach-tutkintoani Helsingin yliopistolla, harjoittelimme paljon coachausta ja mm. arvostavaa haastattelua. Muistan aina käänteentekevän coaching-istunnon, jossa löysin yhteyden tuohon varhaiseen ajatukseen ‘praktiikasta’.

Coachini kysyi arvostavan haastattelun mukaisesti hyviä kysymyksiä ja sai unelmani elämään ihan uudella tavalla. Siitä asti ajatus on muotoutunut ja odottanut omaa hetkeään.

Kerro jostakin huippuhetkestä työssäsi?
Millaista työsi oli tuolloin?
Mikä innosti ja energisoi sinua?
Mitä taitoja hyödynsit?
Miten muut auttoivat tässä?
Miten tämä olisi mahdollista uudelleen?

Nyt on se hetki. Olen täysillä toteuttamassa omaa unelmaani ja olen tekemiseni ytimessä: edistämässä hyvää johtajuutta ja kokonaisvaltaista hyvää elämää. Autan sinua löytämään omat ja tiimisi vahvuudet ja käyttämään niitä kokonaisvaltaisesti. Näin toteutat aidosti itseäsi ja rakennat hyvän elämän visiosi.

Minä puolestani saan tehdä merkityksellistä työtä, jonka paras palkinto on konkreettiset tulokset, joita asiakkaani saavuttavat. Ja minulla on koira.

Tunnen syvää kiitollisuutta jokaiselle ihmiselle, joka on opettanut minulle uusia asioita matkani varrella ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Olen kokenut onnistumisen riemua työssäni. Matka on ollut antoisa kaikkine vaiheineen. Paljon suunnitelmia, mahdollisuuksia ja tilaa ajatella. Innostusta ja iloa, joka on vienyt täysin mukanaan.

Hieno kesä takana ja mielenkiintoinen tulevaisuus edessä

On hienoa antaa kaikki oma osaamisensa ja kokemuksensa asiakkaitteni hyväksi, jotta valmennettavani onnistuvat, saavuttavat tavoitteensa ja elävät täyttä elämää. Elätkö sinä jo omaa unelmaasi vai oletko kenties matkalla siihen? Olisiko aika käänteentekevälle coaching-sessiolle?

Coaching ja valmennustyö jatkuvat täydellä sydämellä, lämminhenkisesti ja vahvalla ammattitaidolla. Ota yhteyttä, sovitaan tapaaminen ja tutustutaan.

Coaching-terveisin

Riitta Salminen
ratkaisukeskeinen valmentaja ja coach
Salminen Interactions Oy