Herneet suuhun, ei nenään!

Sadonkorjuun aika on monin tavoin palkitsevaa: voimme nauttia viljelymme tuloksista ja saamme herkkuja pöytään. Myös marjastus- ja sienestyskausi alkaa olla parhaimmillaan. Nautitaan siitä nyt.

Syksy on saapunut työpaikoillekin. Nautitaanko siellä aiempien töiden hedelmistä vai menikö jollain jo herne nenään? Ovatko ennen lomia kyteneet kaunat ja kuluttavat työtavat vallanneet tutun tilan työyhteisössä. ”Tässä taas ollaan, samassa sopassa kuin aiemmin.” Tekeekö mieli sanoa suorat sanat pomolle ja vaihtaa duunia?

Maltahan vielä hetki! On muitakin vaihtoehtoja.

Syksy on työpaikoille mahtava mahdollisuus. Lomalla virkistyneet mielet ovat otollista maaperää uusille ajatuksille ja ideoille.

Hyvä tiimihenki ei ole pelkästään ihmisten välistä kemiaa, se on keskustelua, kuuntelua ja yhdessä luomista. Tiimihengen rakentaminen ei ole kiinni siitä, ketä tiimissä sattuu olemaan, vaan sitä, kuinka eri persoonallisuudet sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin. Pomoa on helppo syyttää, mutta vastuu työilmapiiristä on tiimin jäsenillä. Tekemisen iloa tunteva tiimi tikkaa eteenpäin, vaikka pomo vähän jarruttelisi.

Jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, millainen tekemisen meininki ja henki omassa työpaikassa on. Yhteistyötaitoja voi oppia. Mitä useampi osaa nämä taidot, sitä paremmin ihmiset viihtyvät ja sitä motivoituneempia he ovat. Hyvä työilmapiiri antaa virtaa myös muuhun elämään.

Otetaan siis myönteinen startti syksyyn ja kaikki hyvä irti omasta tiimistä. Opetellaan taidot, joilla tiimin yhteistyö sujuu saumattomasti. Opetellaan rakentavaa, ratkaisukeskeistä vuorovaikutusta. Unohdetaan ilmapiiriä pilaavat riidat, tuplaloukkaukset, syrjivät kuppikunnat ja some-salaseurat.

Olen innoissani siitä, että voin olla mukana edistämässä hyvän työilmapiirin syntyä. Saumaton tiimistrategia –valmennus™ tuulettaa tiimin vanhoja työtapoja ja tuo uutta energiaa ja intoa tiimityöhön. Tiimin potentiaali ja osaaminen kasvavat uusiin mittoihin. Tavoitteet saavutetaan ja tulokset paranevat.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin räätälöidään tiimivalmennus juuri sinun tiimisi tarpeisiin. Tehdään tästä yhdessä upea syksy!

Terveisin

Riittta

Riitta Salminen
CEO, Johdon coach
0400 833 490