Hopeasijan potentiaali

Tänään HS 15.8. kertoi startup-yrityksestä,  joka on kehittänyt työelämän Tinderin kaltaisen sovelluksen ja pelillisen rekrytointisovelluksen. Työpaikoista kiinnostuneet voivat esimerkiksi selata potentiaalisia työnantajia anonyymisti deittisovellus Tinderin tapaan. Parin viikon päästä sovelluksessa otetaan työnantajien käyttöön myös pelihahmojen kaltaiset virtuaaliheadhunterit. Kirjoituksessa kiteytetään hyvin: ”Nykyinen, perinteinen rekrytointitapa on ongelmallinen, koska kaikkien kandidaattien ajankäyttö prosessissa on hurja, mutta lopulta siitä hyötyy vain yksi hakija. Pelillistäminen on hyvä ajatus varsinkin, jos sovelluksiin voi tuoda elementtejä, jotka palkitsevat käyttäjää.”

Oletko väärässä paikassa töissä? Työn sisältö on kiinnostavaa, MUTTA toimintatavat  ja tavoitteet eivät istu omaan arvomaailmaan ja ajatusmaailmaan. Työ itsessään on todella kiinnostavaa, MUTTA  sitä toteutetaan tavalla,  mihin ei voi sitoutua: ei oteta tarpeeksi huomioon asiakasta, ei panosteta riittävästi laatuun, ei kehitetä eikä innostuta uusista asioista. Kirjataan tunteja ja seurataan toistensa tekemistä. Aamu alkaa ankeana, kollega ei ole edes hyvän huomenen arvoinen.  

Ovi on saattanut käydä jo jonkin aikaa väärään suuntaan. On siis innostus ja kiinnostus tehdä hyvää työtä, mutta ympäristö on väärä. Ihmiset hakeutuvat heille sopivampaan kulttuuriin ja ympäristöön, jossa voivat toteuttaa itseään. Ihmiset ovat hyvin arkoja tuomaan esille omia toiveita ja odotuksia. Kuitenkin on niinkin tärkeistä asioista kyse kuin motivaatiosta, sitoutumisesta ja aikaansaamisesta ja  loppukädessä tuloksista ja tuottavuudesta.

On helpompi muuttaa omia olosuhteita ja vaihtaa maisemaa kuin muuttaa koko ympäristö. Työpaikan vaihtaminen vaatii  kuitenkin rohkeutta ja käy työstä. Onko muita vaihtoehtoja?

Mihin kohdistat energian? Jos suuntaat energiasi työolosuhteiden murehtimiseen ja tuskasteluun, niin metsään menee. Saman energian voi suunnata siihen, että tekee hyviä merkityksellisiä asioita, kokee innostumista ja onnistumista.

Kaksi vaihtoehtoa. Voi jatkaa kärvistelyä tai voi alkaa markkinoida aktiivisesti omaa osaamistaan.  

Urakeskustelun kuumimmat aiheet tällä viikolla:

Työelämän Tinder

Isoissa taloissa on sisäinen tehtäväkierto. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Kohtaako ihmiset ja oikeanlainen työn sisältö. Jos nykyinen tehtävä ei tarjoa riittävästi kiinnostavia haasteita, esimiehen pitäisi kannustaa johdettaviaan kehittymään ja pyrkimään eteenpäin eikä pitää itsekkäästi osaajista kiinni.

Haastan jokaista avoimempaan peliin:  tunnistamaan omat vahvuutensa ja käyttämään niitä. Kertomaan omista unelmista ja tavoitteista muille sekä rohkeasti ottamaan askeleita haluamaansa suuntaan. Uskalletaan puhua avoimesti siitä, mikä motivoi ja kiinnostaa.

Esimiehet markkinoimaan osaamista muulle organisaatiolle “Hei, mulla on huipputyyppi, jolle minulla ei ole tarjota riittävän kiinnostavaa työtä.”  Yritysten tarpeet muuttuvat. Kannustan yrityksiä käymään keskustelua osaamispääomastaan ja tarpeista sekä vaihtamaan osaamista sekä talon sisällä että yritys- ja organisaatiorajojen yli.

Mikä ihmeen brändilähettiläs

Onko työnhaku ainoa syy päivittää some-aikakautena LinkedIn-profiili? Ammattilaisen pitää tuoda oma osaamisensa esille. Se on eduksi sekä yritykselle että itselle. Omasta osaamisesta ja työmarkkina-arvosta on pidettävä huolta ja meteliä! Hei, huomenta brändilähettiläs!

Hopeasijan potentiaali

Mitä tapahtuu kaikille rekrytoinnissa hopealle tulleille? Rekryprosessissa on syväluodattu ehdokkaat tarkkaan. On videokuvaa, useampi henkilö on haastatellut henkilön, on tehty soveltuvuusarvioinnit. Pahimmassa tapauksessa tulee automaattiviesti sähköpostiin kiitokseksi vaivannäöstä. Viestin lopussa on lause, että säilytämme tietosi 6 kuukautta. Säilytämmekö vai markkinoimmeko huippuosaajia muihin vapaisiin tehtäviin? Valitettavasti tiedot hautautuvat rekryjärjestelmän syövereihin. Miten tätä loistavaa kykynsä osoittanutta joukkoa voisi markkinoida: Testattu tekijä – tässä – ole hyvä!

Koko Hs-jutun voit lukea tästä.

Tehdään työnhausta hauskaa ja samalla tehokasta!

Terveisin

Riitta

Riitta Salminen
Ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja
Business Coach ACC
+ 358 400 833 490