Näin leivot mehevän konfliktin

Etätöiden ja virtuaalipalaverien aikakaudella ollaan pitkälti kirjoitetun tekstin ja äänen varassa. Mahtavaa, sillä mahdollisuus mielensä pahoittamiseen ja turhiin konflikteihin on parempi kuin koskaan! Jos haluat lisätä surkeutta ja eripuraa niin työntekoon kuin elämään yleensäkin, noudata näitä neuvoja.

  1. Lue huolimattomasti, kuuntele puolella korvalla. Jos on mahdollista, ymmärrä väärin. Älä usko siihen, että vastapuoli haluaa hyvää, edistää keskeneräisiä asioita tai työskennellä yhteisen eteen. Ei halua.
  2. Katso puita, älä metsää. Jokaisessa äänensävyssä ja tekstinpätkässä on varmasti jotain epäilyttävää. Jahtaa väsymättä muiden virheitä ja huomauta niistä, siinäkin tapauksessa etteivät ne kokonaisuuden kannalta ole ollenkaan olennaisia.
  3. Jos tunnet tyytymättömyyttä työkaverisi toimintaan, ilmoita asiasta kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi toiselle työtoverille tai esihenkilöllenne. Älä turhaan hukkaa aikaasi keskustelemalla tyytymättömyyttä aiheuttaneen ihmisen kanssa, vaan taivastele asioita paneutuneesti muiden työtovereiden ja esihenkilön kanssa. Valittaminen kannattaa.
  4. Levitä omaa tyytymättömyyttäsi ja meheviä juoruja, vaikka yhteishengen ylläpitämisen nimissä. Tartuta negatiivista asennettasi niin moneen kuin pystyt. Puhu muista pilkallisesti ja vähättelevästi, naura toisille ja toisten tekemisille aina kun pystyt.
  5. Jos kuulet juoruja itsestäsi, loukkaannu ja kosta. Mitä nopeammin ja mehevämmin, sen parempi.
  6. Muistuta epäonnistumisista sekä henkilöä itseään että koko työyhteisöä. Palaa asiaan aika ajoin, estä tuottavuuden kehitys.
  7. Unohda kuunteleminen, kannustaminen ja empatia, anteeksipyynnöt ja kiitokset. Vahvista voimiasi työilmapiirin parhaana myrkyttäjänä.
  8. Jos juorunaiheita ei löydy helposti, keksi niitä itse. Voit myös käyttää työaikaasi toisten osaamisen ja osaamattomuuden testaamiseen, mieluiten mahdollisimman merkityksettömissä töissä.
  9. Jos joku romahtaa, jatka sinnikkäästi. Etsi uusia uhreja.
  10. Toimi aina ja kaikkialla kiusaajan mentaliteetilla.

Väärinpäinterveisin

Riitta

Johtajuuden kehittäjä ja valmentaja, CEO
ICF-sertifioitu coach PCC

PS Jos kuitenkin uskot, että ihmisillä on halu tehdä ja tarkoittaa hyvää, mutta erilaiset konfliktit vievät liikaa sekä voimia että työaikaa, ota yhteyttä minuun. Valmennan sekä yksilöitä että työyhteisöjä parempaan vuorovaikutukseen. Näinä aikoina hyvän tukeminen ja piiloviestien utelias tutkiminen ovat paikallaan.