Vahva asiantuntijabrändi on tie menestykseen

Henkilöbrändäys on parhaimmillaan asiantuntijaosaamisen esille tuomista. Ja pahimmillaan yksilöiden sooloilua. Sen sijaan, että puhutaan henkilöbrändistä, voisi yrityksen tasolla puhua asiantuntijabrändistä. Hyvin rakennettu asiantuntijabrändi, koskee se sitten yksilöä tai koko tiimiä, vahvistaa myös yrityksen brändiä.

Olen Kirsi Pihan kanssa samaa mieltä siitä, että tiimeihin kannattaa satsata (Ilman tiimiäsi et ole mitään, blogipostaus 27.2.). Olisiko kuitenkin myös yksittäisten ihmisten asiantuntijuuden esille tuomisessa jotain ideaa?

Henkilöbrändi kannattaa painottaa nimenomaan asiantuntijuuteen, sillä asiantuntijoiden myötä yritys nousee oman alansa johtajaksi. Ja näkyviä asiantuntijoita tarvitaan: ei auta, että tiimissä kaikki ovat hiljaa eikä kukaan erotu ­– vain yrityksen toimitusjohtaja on esillä. Yrityksen kannattaakin satsata koko henkilöstön asiantuntijuuden brändäykseen ja esille tuomiseen.

Panosta brändilähettiläisiin

Yrityksellä, jolla on hyvä imago ja vahva brändi, on myös  yleensä hyvät asiantuntijat. Jos näillä asiantuntijoilla on itsellään vahva asiantuntijabrändi, he toimivat omaehtoisesti brändilähettiläinä myös yritykselle. Kun yksilön asiantuntijuus saa loistaa, tuo se esille myös yrityksen asiantuntijuuden.

Kirjoitin edellisessä blogikirjoituksessani Yhdessä menestyminen on joukkuelaji, kuinka käytännössä lyömätön tiimi syntyy, kun yksilöllisistä suorituksista tehdään yhteen hioutunut toimiva ketju. Otetaan kaikkien potentiaali käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla; tunnistetaan vahvuudet ja avataan sopivia pelipaikkoja. Parhaat tiimit eivät koskaan ole joukko hiljaisia, samanlaisia pelaajia. Vahva, erilaisista yksilöistä koostuva tiimi tekee näyttävää tulosta.

Rakenna vahvat ammattiprofiilit

Yrityksen brändin perustana ovat sen visio, missio ja arvot. Yritys voi vaikuttaa siihen, millainen imago yritykselle syntyy. Keskeisenä tekijänä on työntekijät ja heidän asiantuntijuuden näkyvyys. Jokaisen asiantuntijan ammatillinen imago taas muodostuu mielikuvista, tiedosta ja osaamisesta.

Kuva sidosryhmälle yrityksestä syntyy vuorovaikutuksessa yrityksen työntekijöiden kanssa. Siksi kannattaa panostaa koko yrityksen imagon nostamiseen systemaattisella asiantuntijabrändin rakentamisella, tunnistaa brändilähettiläät, tukea heitä ja valjastaa heidät käyttämään sosiaalista mediaa ja verkostoitumaan.

Näin sen teet:

  • Tunnista tiimisi vahvuudet ja anna asiantuntijuuden näkyä
  • Kannusta tuomaan yksilön ja tiimin osaaminen esille.  Se nostaa yrityksen näkyvyyttä
  • Kannusta työntekijöitäsi verkostoitumaan tehokkaasti
  • Kasvata yrityksen arvoa näkymällä asiantuntijaverkostoissa
  • Huolehdi siitä, että asiakkaille ja sidosryhmille välittyy totuudenmukainen ja ammattimainen kuva yrityksestä

Tarvitsetko tähän apua?

Minä autan sinua rakentamaan asiantuntijabrändisi sekä itsellesi että tiimillesi.

Ota yhteyttä!

Riitta

Riitta Salminen
Johdon coach, CEO
0400 833 490

Ps. Tutustu Henkilöbrändi-kirjan julkistamistilaisuuden livestriimaukseen