Viisi sanaa, jotka vaikuttavat ajatteluusi

Kollegani kysyi minulta, mitä olen tehnyt viime aikoina ja mihin aika on mennyt. Pysähdyin oikein miettimään, että mitä olen saanut aikaan. On ollut paljon kaikkea mielenkiintoista. Olen ajatellut paljon, hakenut tietoa ajatuksieni tueksi, oppinut uutta  ja tavannut ihmisiä. Lisäksi yöpöydälläni on korkea, huojuva pino kirjoja, joita olen lukenut vuorotellen.   

Vastasin, että enhän minä ole mitään erityistä tehnyt. Kun ei ole pitänyt tehdä mitään, niin kaikki tekeminen on lähtenyt siitä, että tekee sitä, mitä haluaa tehdä ja mikä on kiinnostavaa. On ollut vaan niin paljon mielenkiintoisia juttuja. Samaan aikaan näin silmieni edessä kaiken sen innostuksen, luovuuden, konkreettisen tekemisen ja kaikki ihanat ihmiset, joita olen tavannut.  Kollegani kannusti, että muistathan palkita itsesi aikaansaannoksista. Mutta kun tekeminen itsessään on jo niin palkitsevaa, en tunne kaipaavani mitään ekstraa.

 5 sanaa, jotka vaikuttavat ajatteluusi

Sanoilla on suuri vaikutus tunteisiimme ja todellisuuteen, jota elämme ja rakennamme. Myös sillä on merkitystä, millaista on sisäinen puheemme ja miten vakuuttavasti viestimme muille.

Tässä 5 sanaa, joilla voit vaikuttaa omaan ajatteluusi ja vuorovaikutukseen:

Vielä

Usein tulee sanottua, että en osaa tai en voi jotakin. Kun liität lauseen loppuun sanan “vielä”, merkitys muuttuu. Se antaa tilaa toiveikkuudelle ja mahdollisuudelle oppia tai tehdä. “En ole juossut maratonia vielä.”

Kiire

Korvaa kiire sanalla “paljon kaikenlaista” tai ”tuottava”. Miltä kuulostaa: “Minulla on ollut kiire”  tai “Minulla on ollut paljon kaikenlaista.”  tai “Olen ollut hyvin tuottava viime aikoina.”

Pitää

Luovu pitäisi-asioista ja ota tilalle aion-asioita. Pitää tai pitäisi tehdä kuulostaa ulkoiselta pakolta. Jos korvaat sen sanoilla “aion” tai “voin”, se on sisältä ohjautuvaa ja joka tapauksessa myönteisempi. ”Minun pitää opiskella.” tai “Aion opiskella.”

Yrittää

Yritätkö tehdä vai teetkö? Tunnista paremmin asiat, joita haluat tehdä ja jotka myös teet. Näin vakuutat myös kuulijasi.

Pois vai kohti

Haluatko lopettaa riitelyn vai elää sovussa? Siirry ongelmapuheesta tavoitepuheeseen. Mitä haluat ongelman tilalle?

Sanat muuttavat maailmasi. Kokeile vaikka. Huomaatko eron?

Terveisin

Riitta