Kehity valloittavaksi verkkopersoonaksi

Näkyvyys sosiaalisessa mediassa kasvattaa yrityksen liikevaihtoa. Yritykset kuitenkin hyödyntävät tätä mahdollisuutta yllättävän vähän, vaikka somessa voi helposti kasvattaa tunnettuutta oman asiakaskuntansa ytimessä ja bloggaamalla rakentaa mielipidejohtajuutta. Mutta kuinka kehittyä aidoksi, uskottavaksi ja kiinnostavaksi verkkopersoonaksi?

Valloittava verkkopersoona viestii positiivisesti

Positiivinen viestintä on lukijaa arvostavaa ja vuorovaikutusta rakentavaa. Se on huomion kiinnittämistä ongelmien sijaan mahdollisuuksiin, vaihtoehtojen tutkimiseen ja vahvuuksiin. Kommentoi, herätä keskustelua ja jaa tietoa oman alasi aiheista. Valloittava verkkopersoona nostaa esille upeita ammattilaisia.

Auta ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa. Vie ihmisiä yhteen, yllytä yhteistyöhön. Luo verkostoja ja hyödynnä niitä, itsesi ja muiden hyväksi. Jotkut henkilöt tuovat jatkuvasti merkittäviä asiakkuuksia omalle verkostolleen! Mieti, mitä annettavaa sinulla on, miten sinä voit auttaa oman verkostosi ihmisiä. Hyväntahtoinen verkkopersoona luo hyvää ilmapiiriä, energiaa ja tekemisen meininkiä. Tavoittele näkyvyyden sijasta arvostusta.

Valloittava verkkopersoona näyttää ja kuulostaa sinulta

Aitous on elinehto. Jos esität jotain, mitä et ole, se huomataan. Henkilöbrändin rakentaminen on tietoista ja ohjattua, se ei kuitenkaan ole roolihahmon luomista. Pahinta on, että alat esittää itseäsi tai wannabe-itseäsi.

Kerro selkeästi, kuka olet ja mitä teet. Ole paras versio itsestäsi. Korosta hyviä puolia ja vahvuuksia, häivytä muita. Toimintaan verkossa liittyy lupaus. Ihmiset odottavat sinulta tiettyjä asioita – ole lupauksesi arvoinen.

Tuo esiin ammattitaitosi, osaamisesi, vahvuutesi ja persoonasi

Jaa asiantuntijuuttasi ja osaamistasi. Auta ja neuvo. Ohjaa kiinnostaviin sisältöihin. Sosiaalisessa mediassa voi olla vaikea pitää yritys-, työ- ja henkilöminä erossa. Itse olen jakanut verkostoni kiinnostuksen mukaan seuraavasti: Linkedinissä, Twitterissä ja Facebookissa on ammattiprofiilit, joissa jaan kiinnostuneille ammattiasioita. Facebookissa minulla on myös henkilökohtainen profiili, jossa jaan harrastuksiin ja vapaa-aikaan liittyviä asioita.

Erotu joukosta ja rummuta

Kiehtovat tarinat jäävät mieleen. Asiakaskokemukset, ulkopuolinen näkemys, rouheus ja rohkeus. Kiillotetut, epäaidot kuvat ja tarinat eivät kiinnosta. 

Ihmistä kiinnostaa toinen ihminen ja tietenkin oma itse. Pystymme samaistumaan helposti ja etsimme alati uutta innostusta, energiaa ja esikuvia. 

Kiinnostava viesti saattaa mennä perille nopeasti, mutta usein viesti vaatii useita toistoja. Toista rohkeasti omaa asiaasi, rummuta täysillä – kyllä joku kuulee.

Olet sitä mistä tykkäät

Toimintasi verkossa kertoo kiinnostuksesi kohteista, tykkääminen kertoo ajatuksistasi. Lue juttu tai päivitys huolella ja ymmärrä se, ennen kuin painat peukkua.

Muista, että jakamasi artikkelit ja vastaavat kertovat sinusta. Esimerkiksi negatiivisia ja kriittisiä juttuja jakava johtaja tulee paljastaneeksi jotain myös itsestään.

Jos olet esimiesasemassa, osoita hyvää johtajuutta ja näytä esimerkkiä omalla toiminnallasi. Luo sitä kautta yrityksen linjaa. Yrityksen arvot ja arvojen mukainen toimintatapa on loistava kehys someviestintään. Innostunut henkilöstö kokee ylpeyttä omasta työstään ja yrityksestä – ja osoittaa sen myös somessa. Yritys voi aktiivisesti myös valita erikseen positiivisia somelähettiläitä. Edellissä blogikirjoituksessani kerron, miten aloitat koko yrityksen imagon nostamisen systemaattisella ammattiprofiilien rakentamisella.

Aloita jo tänään. Ole rohkeasti valloittava verkkopersoona ja käytä hyvin mahdollisuutesi somessa! Nähdään siellä.

Seuraava Riitan blogi ilmestyy elokuussa. Sen aiheena on tiimin strategia ja sitoutuminen.

Nyt on myös loistava aika varata räätälöityjä yritysvalmennuksia syksyksi!

Riitta

Riitta Salminen
CEO, Johdon coach
0400 833 490