Pomo tikkaa täydellisesti

Luvut on lyöty lukkoon ja entistä kovemmat tavoitteet ovat tekemistä vaille valmiit. Fläppitaulu odottaa vielä tyhjänä ensi vuoden suunnitelmia. Tiimissä on osaamista, taitoa ja tekemisen intoa. Tuntuuko se silti stressaantuneelta jo valmiiksi?  Päivittäistä työtä kuormittavat eriävät mielipiteet ja erilaiset tekemisen tavat. Osa jäsenistä sooloilee, kuka mihinkin suuntaan. Tehtäväsi esimiehenä on myydä ja perustella yhteinen suunta ja tavoitteet tiimille. Motivoida ja innostaa tiimi huippusuorituksiin. Miten se tehdään?

Huono pomo – hyvä pomo

Huono pomo piiskaa tiiminsä töihin uhkailemalla, kiristämällä ja lahjomalla. Toiminta ei ole tasapuolista eikä perusteltua.

Hyvä pomo on kaikille tasapuolinen, huomaa kunkin tiimin jäsenen vahvuudet ja on motivoitunut omasta työstään. Innosta, kannusta ja kouluta tiimiä niin, että se itse löytää omat vahvuutensa, voimavaransa ja intohimonsa. Tällöin tuloksetkin ovat loistavia!

Saumaton yhteistyö luo vastuunkantoa. Hyvä pomo huolehtii, että toimivassa tiimissä tulevaisuuden kuva ja tiimin suunta ovat yhteneviä ja tiimin yhdessä päättämiä. Tavoitteet ovat konkreettisia ja kaikille selviä. Myös esimies tekee saumatonta yhteistyötä tiimin kanssa.

Ennätykset rikotaan rohkeasti yhdessä. Hyvä pomo huolehtii, että koko tiimi sitoutuu tavoitteisiin, tekemiseen ja työn iloon. Kun tiimin jäsenet ymmärtävät, mitä kohti mennään, ompeleet löytävät nopeasti oman paikkansa ja jälki on kestävää.

Koko tiimi on täydessä tikissä. Hyvä pomo huolehtii, että tiimi uskoo itseensä, tunnistaa jäsentensä erilaiset vahvuudet ja kyvyt – sekä osaa hyödyntää niitä tuottavalla tavalla. Sekä esimies että tiimin jäsenet kannustavat toisiaan jatkuvasti. Laatu näkyy niin työtavoissa kuin tuloksissa.

Ketterästi kohti uusia tavoitteita – ja niiden yli. Hyvä pomo tietää, että toimiva tiimi reagoi nopeasti sekä muuttuviin olosuhteisiin että vaihtuviin tavoitteisiin. Esimies ja jokainen tiiminjäsen ymmärtävät roolinsa tiimissä ammattitaitoisena toimijana ja yhteishengen luojana.

Intohimon voima. Hyvä pomo uskoo intohimoon. Paras tulos syntyy, kun yhdessä tekeminen on hauskaa ja jokainen tiimin jäsen saa vuorollaan loistaa. Työnteko ei ole pakkopullaa, vaan mukavaa hommaa, josta parhaimmillaan jalostuu intohimo tekemiseen.

Millainen pomo sinä haluat olla? 

Satsaus koulutukseen on satsaus parempaan yhteistyöhön ja parempiin tuloksiin. Tarjoan erilaisia koulutuksia niin esimiehille kuin tiimeillekin. Ota yhteyttä, niin rakennetaan yhdessä teille työnteon uusi strategia, etsitään intohimo tekemiseen ja autetaan tiimiä saavuttamaan haastavatkin tavoitteet.

Tehdään ensi vuodesta yhdessä paras vuosi koskaan!

Riitta

Riitta Salminen
CEO, Johdon coach
0400 833 490

Ps. Jouluaattoon on alle 100 päivää. Työn tehoa, tulosta ja iloa lisäävät valmennukset ja coaching ovat myös mainio palkkio sekä itselle että tiimille menneestä vuodesta.